(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Buchta od mamči
Potřebné ingredience
Korpus
3hr hl. mouky, 1hr cukru, 3pl kakao, špetka soli, 3/4hr olej, 2hr vody, 2lz sody, 2pl octa.
Krém
2x zakysaná smetana, 1x smetana na šlehání, stužovač do smetany, 2x vanilkový cukr, 2pl mascarpone.
Poleva
1čokoláda, 100% tuk iva 25g
Postup přípravy
Prosijeme mouku s kakaem, pak přidáme cukr a sůl. Postupně zašlehame vodu, olej, sodu smíchanou s octem.
Pečeme v předem vyhřáté troubě 20-25min na 170°C.
Šlehačku vyšlehám se stužovačem, zvlášť vyšlehám zakysané smetany s vanilkovým cukrem a mascarpone nakonec přidám šlehačku.
Natřít na vychladlý korpus a dát do lednice na 2h.
Pak rozpustit tuk na nízkou teplotu přidám na kostičky čokoládu a tenkým pramínkem cik cak po celé buchtě.
Pečeme v předem vyhřáté troubě 20-25min na 170°C.
Šlehačku vyšlehám se stužovačem, zvlášť vyšlehám zakysané smetany s vanilkovým cukrem a mascarpone nakonec přidám šlehačku.
Natřít na vychladlý korpus a dát do lednice na 2h.
Pak rozpustit tuk na nízkou teplotu přidám na kostičky čokoládu a tenkým pramínkem cik cak po celé buchtě.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé